Vid Bottenviken norr om Sverige och nära till grannlandet Finland, ligger staden Luleå. En stad som kanske ligger i skuggan till större städer som Göteborg, Stockholm och Malmö, när det gäller resmål i Sverige. Med det sagt, finns det mycket som Luleå erbjuder, som de större städerna kanske saknar. Förutom Luleås skärgård som går att uppleva genom guidade båtturer går det även att besöka de fina sandstränderna, något som man kanske inte förväntar sig av Norrland. Sedan finns ju även den fina naturen och de vackra norrskenen som går att skåda på vintrarna. Och under somrarna är fiske en bra aktivitet att göra, kanske i Luleälven eller någon annanstans där det passar er. Väljer man däremot att besöka Luleå under vintern är det ett måste att hyra skoter och åka runt i terrängerna som det går att finna mycket utav i Luleå.

Ett annat måste att göra eller besöka i Luleå är UNESCO världsarvet Gammelstads kyrkstad. Besöker man det så märker man varför ett sådant ställe klassas som världsarv. Man infinner sig en skön känsla av både kultur och historia, och är därav något som inte bör missas om man väl befinner sig i Luleå. Har du småbarn och planerar att besöka Luleå med familjen finns även det intressanta Teknikens hus, där även fika och mat erbjuds i deras restaurang.

Det finns alltså mycket du kan göra och uppleva i Luleå, och här kommer några tips på hur du kan ta dig runt i staden men även i den vackra naturen. Att ta sig runt till fots är kanske det bästa alternativet när det kommer till stadsmiljö, då det inte bara är smidigt utan även ett trevligt sätt att uppleva staden på, eftersom det kan göras efter eget tempo och förmåga. Som tidigare nämnts förekommer även båtturer om skärgården är det som vill upplevas och se mer av. Något som troligtvis inte uppmärksammas nog, är husbilar. Vill man hyra husbil i Luleå finns det även alternativ för det, och det som är så underbart med husbilar är att de är så praktiska. Du behöver alltså inte boka in något rum och känna av tidspressen att hinna med så mycket som möjligt innan utcheckning. För med husbil har du nämligen möjligheten att ha ditt boende i närheten vid alla tillfällen!